Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ 2017 Στ΄ ΕΣΣΟ

   Ξεχωριστή λάμψη είχε η τελετή ορκωμοσίας της 2017 Στ’ ΕΣΣΟ που έγινε το πρωί της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου, την οποία παρακολούθησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

   Ο κ. Καμμένος έφτασε με ελικόπτερο στη Λαμία λίγο μετά τις 9:30’ το πρωί ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη όπου και παρακολούθησε μέρος της άσκησης «Γόρδιος Δεσμός».

   Νωρίτερα στις 8:30’ είχε φτάσει επίσης με ελικόπτερο στη Λαμία από το Ηράκλειο ο Αρχηγός ΓΕΣ, ο οποίος μαζί με τον Διοικητή του ΚΕΥΠ, Ταξίαρχο Βασίλη Μπέλλο και Αξιωματικούς του Κέντρου, υποδέχτηκαν στο ελικοδρόμιο το τιμώμενο πρόσωπο.
   Επρόκειτο για μία από τις πολυπληθέστερες Σειρές, καθώς 586 οπλίτες ορκίστηκαν να «φυλάττουν πίστη εις την πατρίδα», εικόνα που αισιοδοξούμε να παρακολουθούμε και στο μέλλον, επαληθεύοντας τα όσα υποστήριξε σήμερα στο ΚΕΥΠ ο κ. Καμμένος.

   Η τελετή έγινε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικόλαου και ήταν από τις πιο άρτιες που έχουμε παρακολουθήσει. Ίσως για αυτό και ο Υπουργός ακούγοντας - την εκτός πρωτοκόλλου - παρατήρηση του Αρχηγού ότι επρόκειτο για μία από τις καλύτερες Σειρές Στρατεύσιμων Οπλιτών, τους έδωσε επιπλέον άδεια μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου όταν και θα πρέπει να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.

   Το Σ.Ε.Α.Ν. Φθιώτιδας εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρός του κ. Παπαχρήστος Αθανάσιος και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Φούντας Παρασκευάς και Στάικος Ευθύμιος.

[Κείμενο και Φωτογραφίες από το lamiareport.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.