Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ 2018 Α΄ ΕΣΣΟ   Στην ιστορία πέρασαν για την Λαμία οι κατατάξεις και οι ορκωμοσίες οπλιτών κάθε 2 μήνες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου που λειτούργησε άψογα εδώ και 10ετίες κάνοντας γνωστή την Λαμία σε όλη την Ελλάδα αφού όσοι πέρασαν από το ΚΕΥΠ έχουν να θυμούνται τα καλύτερα και για τον στρατό και για την πόλη μας. 


   Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στις 11 το πρωί έγινε η τελευταία ορκωμοσία για τους στρατεύσιμους της Α ΕΣΣΟ 2018 αφού όλα αλλάζουν στη χωροταξία των στρατοπέδων και στον τρόπο κατάταξης των οπλιτών. 


      Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος.


   Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Στρατηγού Διευθυντή Υλικού Πολέμου κ. Αναστάσιου Τσιάλτα ως εκπροσώπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, εκπροσώπων όλων των Σωμάτων Ασφαλείας,των βουλευτών Αποστόλη Καραναστάση,Θανάση Μιχελή και Γιάννη Σαρακιώτη,της π. βουλευτού Ελένης Μακρή Θεοδώρου,του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιου Καραΐσκου,του προέδρου του Δ/Σ Ζάχου Χαλβαντζή,του αντιδημάρχου Λαμιέων Γιώργου Ζαγγανά και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Θανάση Κλειτσάκη. 


   Ο Διοικητής του ΚΕΥΠ, Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, εκφώνησε την ημερήσια διαταγή και οι οπλίτες έδωσαν τον όρκο προς την πατρίδα και την σημαία. 


   Το Σ.Ε.Α.Ν. Φθιώτιδας εκπροσώπησαν τα μέλη του Δ.Σ.  Φούντας Παρασκευάς και Στάικος Ευθύμιος


[Κείμενο και φωτογραφίες από το lamiafm1.gr, lamiastar.gr και mag24.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.